2.0 PaperScan Professional saving bug

You can report bugs found in PaperScan here.
Post Reply
chicagolandcloud
Posts: 3
Joined: Thu Aug 15, 2013 7:25 pm

2.0 PaperScan Professional saving bug

Post by chicagolandcloud » Thu Sep 05, 2013 10:08 pm

Hi guys,

I installed the 2.0 PaperScan Professional version today and for the most part it worked, but I have one end user that it was working great for, and at the half way point through the day, they started having problems saving their scans. PaperScan Pro showed a message that it saved the document, but when I went into the directory, it wasn't there. I tried saving it to multiple directories too and I still couldn't see the files that we tried to save. We did the usual, close all programs, log off, reboot, etc, and after restarting, we still could not see those documents. Other applications had no problems saving in the folders so it appears to be tied to the 2.0 version.

Any suggestions? I may go back & put 1.8 back on and demo that more. It was flawless and worked perfectly for the last two weeks we've been trying it.

Thanks.

Loïc
Site Admin
Posts: 95
Joined: Fri Nov 05, 2010 12:38 pm

Re: 2.0 PaperScan Professional saving bug

Post by Loïc » Fri Sep 06, 2013 12:40 pm

Hello,

Could you provide more information to reproduce the problem from our end?

For example the format of the acquired documents (bitonal, grayscale, color) and the format used for saving images. Any other info should help!

With best regards,

Loïc

chicagolandcloud
Posts: 3
Joined: Thu Aug 15, 2013 7:25 pm

Re: 2.0 PaperScan Professional saving bug

Post by chicagolandcloud » Fri Sep 06, 2013 12:59 pm

Sure...

The users scan and save as PDFs. As far as the options they were selecting, they were using the default settings that came up. The documents were black & white. They were acquiring the images via TWAIN, and they had the data source manager set to TWAIN 1.9.

Other than that, it was just real strange to see that clicking the save button and seeing the save prompt saying it was saved, but we could not find those documents anywhere... not even in other folders when we changed the save to path. It's almost like the routine in the code that writes the file out wasn't being called but the routine that said the file was saved was being called.

I might be able to try a few more tests for you, but then I'll have to put the 1.8 back on for testing since it worked better for the users.

Thanks!

Loïc
Site Admin
Posts: 95
Joined: Fri Nov 05, 2010 12:38 pm

Re: 2.0 PaperScan Professional saving bug

Post by Loïc » Fri Sep 06, 2013 10:03 pm

Hello,

Unfortunately I am not able to reproduce such problem. Do you know which option as been selected in this panel? (see screenshot)
saving_wizard.png
PaperScan 2.0 - Saving Wizard
saving_wizard.png (13.28 KiB) Viewed 4894 times
Kind regards,

Loïc

Loïc
Site Admin
Posts: 95
Joined: Fri Nov 05, 2010 12:38 pm

Re: 2.0 PaperScan Professional saving bug

Post by Loïc » Sat Sep 07, 2013 10:44 pm

Hello,

Please ignore my previous post.
We've been able to reproduce and fix the problem. We will publish a new minor release on next Monday.

With best regards,

Loïc

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest